1. Nobina Sverige /
  2. Nyheter /
  3. On demand i Svalöv - flexibel kollektivtrafik med...

On Demand i Svalöv - flexibel kollektivtrafik med SkåneFlex!

Den 16 september 2024 startar SkåneFlex, On Demand eller flextrafik med små bussar som körs på beställning utan fast tidtabell eller förutbestämd körväg. Nobinas trafikområde Skåne tillsammans med Svalöv kommun och Skånetrafiken är först ut i hela Skåne att jobba med detta effektiva och hållbara resesätt!

Skånetrafiken strävar efter att forma framtidens kollektivtrafik så att den blir en del av befintlig infrastruktur, är ekonomiskt hållbar, och anpassad efter resenärernas behov. Testpiloten är en del av ett större innovationsprojekt som syftar till att utveckla framtidens kollektivtrafik för landsbygden.

Senare under hösten kommer även Tomelilla och Sjöbo jobba med detta koncept.

Resan bokas via Skånetrafikens app SkåneFlex. Resenären anger start- och slutdestinationerna, och får veta närmaste hållplatserna och när bussen kan hämta resenären. 

- Att möjliggöra för fler människor att både vilja och kunna resa, är kollektivtrafikens viktigaste uppgift. Med SkåneFlex bidrar vi till att bussen kommer till dig – istället för att du går till bussen. Det är givande att få vara en del av utvecklingen och göra skillnad för många som bor i Svalöv, säger Per Karlsson, affärschef på Nobinas trafikområde Skåne.

- Samtidigt är det effektivt och hållbart – ingen buss går om ingen vill resa och rutten optimeras utan omvägar för att alltid köra snabbaste och närmaste vägen, fortsätter Per Karlsson.

LÄS MER OM ON DEMAND

*****

Läs mer om hur du bokar och betalar din resa med SkåneFlex hos Skånetrafiken

Bilder från teståkningen som Skånetrafiken bjöd på. Foto: Skånetrafiken.

Copyright Nobina 2024